dimecres, 27 de maig del 2015

CAMPIONES DE CATALUNYA DE TENNIS ESCOLAR

L'equip de tennis de batxillerat del nostre institut, format per Judit Casademont, Laia Ramada i Judit Ferreiro, ha quedat campió de Catalunya en el 9è Campionat escolar de tennis de Catalunya - Trofeu Fundació Jesús Serra.

El premi és una beca de 6.000€ en concepte de matrícula a la universitat Abat Oliba de Barcelona, per a algun estudiant de l'institut.

Ara sí que podem ben bé dir MOLT BEN JUGAT!
GRÀCIES, NOIES!

TROBADA A GIRONA DEL CONCURS DE CRISTAL·LITZACIÓ A L'ESCOLA


Divendres passat, 22 de maig, els alumnes de 3r d'ESO de l'optativa Petites investigacions van assistir a la trobada gironina del Concurs de Cristal·lització a l'Escola, que es va celebrar al claustre del Centre Cultural la Mercè de Girona.

Hi van anar un total de 4 grups, cadascun amb els seus cristalls, els seus pòsters i la seva representació escènica. Un cop tot instal·lat tot en les taules, es van preparar per explicar al jurat els seus treballs de cristal·lització. El jurat estava format per quatre professors de Geologia de la Universitat Autònoma i de la Universitat Central de Barcelona.

Superats els nervis inicials, les exposicions orals van rutllar molt, i tots van respondre molt bé a les preguntes del jurat. Finalment, van obtenir dos premis, un per El cristall de Mórdor i l'altre per El Diari de Girona, i van tornar molt contens i satisfets de la seva participació.


Aquest projecte de cristal·lització a l’escola ha estat una activitat que els ha permès aprofundir en el mètode científic assaig-error i en el treball de grup.

CALENDARI EXÀMENS DE BATXILLERAT JUNY

Cliqueu damunt la imatge per accedir als calendari d'exàmens de 1r i 2n de batxillerat de juny. 
També serà a la columna de la dreta.






dilluns, 25 de maig del 2015

TORNEIG DE FUTBOL DE PRIMER D'ESO

Divendres, 15 de maig, tot primer d'ESO va a anar al camp de futbol de Celrà per fer un torneig de futbol. La gràcia d'aquest torneig és que no hi ha àrbitres, sinó que els equips gestionen ells sols el joc.

Si cliqueu damunt la fotografia, podreu veure tot el reportatge:



divendres, 22 de maig del 2015

ELS ALUMNES DE SISÈ ES FAN GRANS I VISITEN L'INSTITUT

Els alumnes i les alumnes de 6è de primària que l'any vinent vindran a l'institut van visitar-nos el divendres 8 i el dilluns 18 de maig (alumnes de les escoles de Celrà)

Com cada any, els tècnics de la Zona Jove de la Llera del Ter van organitzar la jornada dins el projecte Em faig gran. Des d'aquí els donem les gràcies per la bona feina.

Primer de tot els va rebre el director, Josep Vila, després els delegats i les delegades de 1r d'ESO (agraïm la seva col·laboració), que els van explicar una mica com és la vida de l'institut i els vam ensenyar fotos de diferents moments del curs. També van tenir una estona per fer preguntes. Tot seguit van participar en una gimcana en petits grups pels diferents espais de l'institut, a fi que comencessin a conèixer el centre. 

Esperem que tingueu moltes ganes de venir!
Fins al setembre!

Equip de redacció: Estel Barceló 

TOTHOM BALLA!

El dimecres 13 de maig, dins l'activitat DIMECRES ARTÍSTICS, totes les persones que érem al centre durant el segon pati, vàrem anar a la pista on vam ballar dues vegades una coreografia realitzada per les professores d'educació física. Una coreografia que tots els cursos, menys 2n de batxillerat ,vam estar practicant durant les hores de clas. La cançó és Uptown Funk i la canten Mark Ronson i Bruno Mars. La vam ballar dues vegades.

Equip de redacció:Alba Bellido, Carla Palau iIbti Rahmouni

dijous, 21 de maig del 2015

ALUMNES DE L'INSTITUT AL CAMPIONAT ESCOLAR DE TENNIS DE CATALUNYA

En el Campionat escolar de tennis de Catalunya, que s'esta disputant a les pistes del Club Tennis Llafranc, l'equip d'ESO masculí de l'institut, format per  Narcis Casademont, Yann del Fresno, Arnau Chicano i Marc Morente va quedar a un sol pas d'accedir a les semifinals de la fase catalana. 

Per altra banda, l'equip de batxillerat femení, format per Judit Casademont, Laia Ramada i  Judit Ferreiro, ha passat per segon any consecutiu a la final del Campionat de Catalunya. No ha fet falta disputar les semifinals, ja que l'equip rival (un institut de Tarragona) es va retirar.

La final serà aquest diumenge, 24 de maigEntre altres premis, l'equip campió guanya beques de 6000 euros per estudiar a la universitat privada Abat Oliba de Barcelona.

QUE TINGUIN MOLTA SORT!




dimarts, 19 de maig del 2015

PREMIS DE L'AJUNTAMENT DE CELRÀ ALS MILLORS TREBALLS DE RECERCA

El divendres 8 de maig es va fer l'acte de lliurament de premis de l'ajuntament de Celrà als millors treballs de recerca de batxillerat del curs 2014-2015.

A l'acte, que es va celebrar a l'Ateneu, hi van assistir els dos alcaldes de Celrà, el regidor d'educació, el director de l'institut, alguns professors de batxillerat i els alumnes de primer i segon de batxillerat. El van presidir l'alcalde actual, el regidor d'educació i el director de l'institut.

Es van premiar quatre treballs:

1  La dosi fa el verí , Laia Masó
2  És l'humor sempre universal?,   Judit Casademont
3  Crescendo amb la veu,   Eduard Paredes 
4  Les vacunes, garantia sanitària?,  Maria Tarradas 

El premi és un viatge a París durant un cap de setmana.

dilluns, 18 de maig del 2015

ALUMNA FINALISTA CONCURSO JÓVENES TALENTOS DE RELATO CORTO DE COCA-COLA

Felicitem l'alumna de 2n d'ESO, LAIA MASFERRER, que ha quedat finalista a la 55a edició del concurs de Coca-Cola Jóvenes Talentos de Relato Corto, amb un text en llengua castellana. Els premis es lliuraran ben aviat a Port Aventura. 


diumenge, 17 de maig del 2015

divendres, 15 de maig del 2015

CONCURS DE CRISTAL·LITZACIÓ: PRIMER PREMI PER VOTACIÓ POPULAR


El divendres 8 de maig es va celebrar la final del IV Concurs de Cristal·lització a l'Escolaa Cosmocaixa, amb la participació de 50 instituts.

Cada institut presentava un sol grup de treball amb els seus cristalls i un pòster fet pels mateixos alumnes. Un tribunal passava per cada taula per valorar l'exposició dels cristalls i els alumnes havien de defensar el seu treball, fent una petita presentació i responent les preguntes del jurat. El grup s'havia escollit el divendres anterior a l'institut. (vg. article).

Aquest any hi havia pocs premis, però el grup que ens va representar, tres alumnes de 1r de batxillerat: Judith Marcè, Aina Pagès i Paula Pérez (la Paula Manrique estava malalta) ho va fer molt bé i va aconseguir el PRIMER PREMI PER VOTACIÓ POPULAR amb ICEBERGS.

Tots els alumnes de 1r de batxillerat (Química) i de 3r d'ESO (optativa Petites Investigacions) estan molt contents de l'experiència. Diuen: Hem après moltes coses, ha estat motivador i hem pogut treballar en equip, hem entès el que és aplicar el mètode científic: fer hipòtesi, experimentar, controlar variables, treure conclusions i tornar a començar quan no ha sortit bé.




dijous, 14 de maig del 2015

CURSA D'ORIENTACIÓ 4t D'ESO AMB PREMIS!

Dijous de la setmana passada, 7 de maig, els alumnes de 4t d'ESO varen participar a la Cursa d'Orientació que organitzen Els Aligots per als alumnes d'instituts de les comarques gironines. 

Junt amb els de l'institut de Celrà hi varen participar Maristes i Santa Eugènia de Girona, i l'institut de Caldes.

Els alumnes de Celrà varen fer-ho molt i molt bé, i van aconseguir algun premi.

En categoria masculina i en el circuit llarg, l'Arcadi Duran va quedar 3r.
En la categoria femenina l'Alba Maneu també va fer un 3r lloc. 
En el circuit curt, la Neus Gómez va quedar primera.

PREMI AL TALLER DE TEATRE DE BATXILLERAT

El Taller de Teatre de Batxillerat, amb l'obra AH!MOR!, ha guanyat el premi a la Millor Dramatúrgia del Premi Ovidi Montllor de Catalunya de Teatre Jove, dins el certamen dels Premios Buero Vallejo - Fundación Coca-Cola, Ministerio de Cultura/ Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

El lliurament del premi serà al Mobile World Center, de Barcelona el dia 25 de maig a les 19.00h, i el recolliran tots els membres del taller de teatre.

El text i la dramatúrgia d'aquesta obra és del professors de l'institut JMa Uyà. Actors i actrius: Daniela Monsó, Fran Alvarez, Berta Prieto, Aina Serena, Claudia Mas, Angela Lechado i Jan Cabarroques, alumnes de batxillerat de l'institut.

Aquest obra es va representar a l'Ateneu els dies 2 i 8 de maig, i es representarà al la Sala la Planeta de Girona el dia 25 de juny, a les 9 del vespre.

El Taller de Teatre de Batxillerat ha guanyat un premi cada any durant els últims tres anys (vg. articles anteriors) .

El Taller de Teatre de Batxillerat de l'institut de Celrà funciona com una extraescolar de desembre a maig, dues hores a la setmana, amb assaigs al institut mateix i al Teatre Ateneu, i ofereix una mitjana de quatre representacions de l'obra de cada any. Es presenta sempre a la convocatòria anual dels premis Ovidi Montllor de Catalunya de Teatre Jove.

dimecres, 13 de maig del 2015

PARTICIPACIÓ A TECNOREPTE


Dos grups d'alumnes de 4t d'ESO participaran dissabte al TECNOREPTE, a la UdG. Cada any es proposa un repte a alumnes de 3r i 4t d'ESO de les comarques de Girona.
Les activitats que es proposen busquen situar el progrés i l´estima per la ciència i la tecnologia en un context escolar.

EL REPTE D'AQUEST CURS

Construir un vehicle autopropulsat que sigui capaç de recórrer una distància de 4 metres, amb el mínim de consum energètic, de forma eficient, suportant un envàs de 100 ml ple d´aigua (sense tapar) i que proporcionarà l´organització. Cada equip haurà de dissenyar una proposta de resolució del TECNOREPTE. Una vegada consensuada la idea, caldrà donar-li un nom, pensar en els materials més idonis i desenvolupar-la físicament en una maqueta o prototip.
EQUIP 1 GRAVITY



EQUIP 2 PLOM

dimarts, 12 de maig del 2015

MÚSICA

Fa dies que no veieu l'entrada de GROOVESHARK, des d'on enllaçàvem fa anys la música que sona cada hora a l'institut. 

La raó és que el 30 d'abril va tancar per problemes legals, o sigui que, de moment, ens quedem sense enllaç de música, fins que decidim quin altre escollir. 

Aquesta setmana podeu escoltar Uptown funk, que és la cançó que demà, dimecres artístic, ballarem al segon pati. 




AL SEGON PATI, 

TOTHOM

A BALLAR!


dilluns, 11 de maig del 2015

BALLEM!



Dimecres d'aquesta setmana, durant el segon pati, es farà una coreografia al pati, amb la participació de tothom.

La coreografia s'ha treballat amb tots els cursos durant les sessions d'Educació Física. A veure si alumnes i professorat s'animen a ballar.

Demà, dimarts, també durant el segon pati, es farà un assaig de la coreografia per a qui vulgui practicar-la o aprendre-la.

És la cançó de Mark Ronson i Bruno Mars Uptown Funk.



diumenge, 10 de maig del 2015

SANT JORDI 2015: CONCURS, CORAL...

Ens ha costat una mica, però hem pogut recollir finalment tots els textos guanyadors del concurs literari de Sant Jordi (en falta només un). Cliqueu a PREMIS CONCURS LITERARI i podreu saber el nom dels guanyadors i guanyadores en les diferents categories i llengües, i també podreu llegir els textos.

Les FOTOGRAFIES DEL LLIURAMENT DE PREMIS no són gaire clares, els fotògrafs no tenien un bon dia.

I també podeu escoltar la coral de l'institut, que va cantar Paraules d'amor, de Joan Manuel Serrat, dirigida per la professora de música Rosa Galí.  Ho van fer molt bé!

dimecres, 6 de maig del 2015

CELRÀ S'ENGALANA 2015

Aquest és el 19è any que per la festa major Celrà engalana carrers, racons i espais diversos perquè tothom gaudeixi d'una bona passejada pel poble. Ja fa uns anys que l'institut hi participa, amb la col·laboració d'alumnes i professorat. Espectacular!

També les barques de l'institut van lluir a la bassa de Can Marturi!

 
                                                          (Si cliqueu damunt la foto, podreu veure el muntatge d'aquest any)

dimarts, 5 de maig del 2015

PRESENTACIÓ ACTIVITAT SOBRE EL PROFESSORAT

Durant el segon trimestre, l’equip de redacció de l’optativa de 3r, Coses que passen a l’institut, hem fet entrevistes a tot el professorat per tenir informació de la seva activitat laboral, gustos personals, etc.


Podreu veure l’article de cada profe si entreu a la pàgina Professorat del bloc de l’institut. Hem triat l’article sobre el director, Pep Vila, i sobre un professor, Carles Muñoz, perquè veieu com ens ha quedat.