dimarts, 29 de novembre del 2016

ENQUESTA DE LA TAULA DE PARTICIPACIÓ (per a l'alumnat)

Aquest curs s'ha tornat a posar en marxa la Taula de Participació a 3r d'ESO. 
Els alumnes participants han creat un nou projecte, que consisteix en crear un logo permanent per a l'Institut de Celrà. Estan fent una recerca d'informació i, tot i que ja han entrevistat diversos professors, creuen que és important recollir l'opinió de l'alumnat. És per això que han preparat un breu qüestionari i demanen a l'alumnat de l'institut que col·labori amb ells, tot responent-lo. 

Us adjuntem l'enllaç: 

Moltes gràcies!

diumenge, 27 de novembre del 2016

MAPA MENTAL DE L'ULTIMATE

Un mapa mental és una representació visual d'un tema i de les diferents idees relacionades amb aquest; un diagrama usat per representar conceptes relacionats i disposats al voltant d'una paraula clau.




Els alumnes de tercer d'ESO han estat treballant els mapes mentals a Educació Física. Us hem fotografiat el que ha fet la Sofia Dávila sobre l'Ultimate (esport d'equip que es juga amb un disc volador o frisbee). 

dimarts, 22 de novembre del 2016

SETMANA DE LA CIÈNCIA II

El dimarts 15 de novembre, sant Albert (patró dels científics), a l'hora de tutoria, els alumnes de 4t que fan l'optativa de física i química van realitzar 6 experiments per als alumnes de 1r d'ESO.

Emmarcat dins la setmana de la ciència, els alumnes de 1r, en grups classe, van fer una ruta per 6 espais de l'institut i en cada lloc es van trobar un equip de 4 o 5 alumnes de 4t que amb moltes ganes els van explicar i dur a terme un experiment.

Tots els alumnes de 1r van poder veure: experiències d'òptica, com es generen vòrtexs, canvis de color segons el pH, que el gas hidrogen és molt explosiu, com el sucre es carbonitza i finalment com es fa pasta de dents d'elefant.

Aquí teniu un vídeo que resumeix l'experiència.



Moltes gràcies a tots els alumnes de 4t de física i química per fer-ho possible!

dilluns, 21 de novembre del 2016

SETMANA DE LA CIÈNCIA I

El dimecres 16 de novembre, en motiu de la Setmana de la Ciència i com cada curs, hem tingut un científic convidat a l'institut de Celrà que ha acostat la seva feina als alumnes de ciències de batxillerat.

Aquest any ha vingut en Pep Duran de la UdG i ens ha ofert la xerrada: Si, no i NO a mitges.

Els alumnes de 1r i 2n de batxillerat han gaudit molt amb la seva presentació que, tal com podíem deduir pel títol, ha estat molt nitrogenada.





                 Gràcies a tots!

dimecres, 16 de novembre del 2016

ELS ALUMNES DE LLATÍ DE 4t d'ESO i 1r DE BATXILLERAT VISITEN EMPÚRIES

El passat 15 de novembre alguns alumnes de 4t d'ESO i 1r de Batxillerat vam anar d'excursió a Empúries, dins de l'assignatura de Llatí. Només d'arribar vam anar a esmorzar a la platja per esperar que el jaciment obrís les seves portes.

Abans de les 10 ja estàvem esperant a la porta i només d'entrar ens van portar a una sala on vam veure un petit video d'introducció. Un cop aquest va finalitzar, ens vam dividir en dos grups i amb els guies (l'Eusebi i la Carme) vam començar la visita a les ruïnes.
Allà vam veure com era una casa grega i romana (ja que hi ha dues ciutats), els temples dedicats a Asclepi i a Serapis, el mosaic del Sacrifici d'Ifigènia i moltes coses més.

Va ser molt interessant ja que vam veure en directe temes treballats a classe.

(text de David Madrenas, 4t d'ESO)


dimarts, 8 de novembre del 2016

PARTICIPACIÓ AL CONCURS DE PINTURA RÀPIDA DEL GEiEG

Els alumnes de quart d'ESO de l'optativa d'Educació Visual i Plàstica van anar fa uns dies a Girona per participar al concurs de pintura ràpida infantil i juvenil que organitza el GEiEG. 

La proposta que se'ls va fer va ser la de crear un dibuix amb la temàtica del Barri Vell gironí. El concurs té cinc categories diferents d'infantil, primària i secundària i els premis els decidirà un jurat d'experts.


https://goo.gl/photos/Bg5vp8RB9THGxJ2f7

 Si cliqueu sobre la fotografia podreu veure més fotos.

divendres, 4 de novembre del 2016

DESCOBRIM LA POLARITZACIÓ

Tot escalfant motors de cara a la Setmana de la Ciència i aprofitant la participació de la Cèlia Ginjaume al XVII Congrés de Ciencia en Acción celebrat a principis d'octubre a Algeciras, aquests dies uns quants alumnes de 2n d'ESO han descobert la polarització. 

Al laboratori de ciències, se'ls han presentat diverses pràctiques relacionades amb la polarització. L'Octavi Casellas del CRP del Gironès, juntament amb la Cèlia de l'Institut de Celrà, les havien exposat al congrés científic. 

Si cliqueu sobre la fotografia podreu veure els diferents experiments. 



dijous, 3 de novembre del 2016

ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR

Aquest curs hi ha eleccions per a la renovació de membres del consell escolar (l'òrgan de participació de la comunitat educativa en el centre). 

Al nostre institut cal escollir 4 representants del professorat i 2 representants dels pares. 




Anireu trobant els documents referents a presentació de candidatures, terminis, etc. a la pestanya de la part superior dreta.   

dimarts, 1 de novembre del 2016

SORTIDA DE TUTORIA DE 1r D'ESO

Dimarts de la setmana passada, els sis grups de primer d'ESO van fer la primera excursió de tutoria del curs.

Van sortir de l'institut i van anar a la pedrera del bosc de Can Taberner per escoltar les explicacions de la professora Núria Palomeras sobre l'extracció de la pedra i la utilitat que tenia. Després, cap al forn forn de calç, al mateix bosc, i molt a prop de la pedrera, on escalfaven la pedra fins que es convertia en calç. Tot seguit van iniciar la ruta cap a Sant Miquel. La professora Rosa M. Casadevall va fer les explicacions sobre el forn de calç i l'ermita de Sant Miquel .

Des de dalt de Sant Miquel hi ha unes vistes impressionants, però hi havia molta boira, feia fred i plovia, i no es veia quasi res. 

(No vam poder fer gaires fotografies, i per això us demanem que ens n'envieu si en vau fer )



Cliqueu aquí per veure l'àlbum de fotos.