divendres, 28 de febrer del 2014

PASSADISSOS ALEGRES

Curs rere curs, les produccions juvenils alegren aquestes tristoies parets de rajol 
del passadís de l'institut!


dimecres, 26 de febrer del 2014

PARTICIPACIÓ AL CONCURS THE FONIX 2014

El dia 12 de febrer, una seixantena d’alumnes de tots els cursos de l'institut van participar a la primera fase del 

7è  Concurs d’Anglès Interescolar de Catalunya

THE FONIX 2014




El concurs compta amb el suport de la Secretaria General de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya com a activitat organitzada en el marc d’iniciatives socials d’accions d’entorn i d’activitats vers l’excel·lència, i en el del Pla d’impuls de la llengua anglesa als centres educatius catalans.

El concurs és una iniciativa que pretén complementar els plans de millora de la llengua anglesa als centres educatius de Catalunya i s’organitza amb la finalitat d’estimular i motivar l’aprenentatge d’aquest idioma, atesa la seva importància a la societat actual.

BONA SORT!

Podeu veure les fotos aquí.



INFORMACIÓ DE LA UNIVERSITAT AUTÒNOMA


Ahir, tots els cursos de batxillerat van assistir a una xerrada de Carlos Sánchez Lancis, professor de llengua espanyola de la UAB, que va explicar l'oferta acadèmica de la Universitat Autònoma.


El professor Sánchez Lancis també és coordinador de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) a Girona, i va donar consells per poder superar amb èxit aquestes proves.




dimarts, 25 de febrer del 2014

NOVA INSCRIPCIÓ ESPORTS AL PATI

La setmana que ve hi haurà un nou període d'inscripció per participar als 


ESPORTS AL PATI

 Tennis de taula, lliga de futbol, bàdminton i aeròbic.

DILLUNS 3, DIMECRES 5 i DIVENDRES 7, durant el SEGON PATI





dissabte, 22 de febrer del 2014

21 DE FEBRER, DIA INTERNACIONAL DE LA LLENGUA MATERNA


El Dia Internacional de la Llengua Materna, que se celebra el 21 de febrer, és una iniciativa de la UNESCO, que enguany té el lema "Les llengües locals per a la ciutadania mundial: la ciència en primer pla". Les llengües minoritàries en la transmissió de la ciència. (Sap greu que les Nacions Unides no tradueixin el seu web a més llengües!)


Si us fa gràcia, podeu mirar aquestes pàgines, on nens i nenes i persones grans parlen i canten en diferents llengües:





Frère Jacques






dijous, 20 de febrer del 2014

TARDA DE DIVENDRES, TORNEIG DE RUGBI !

Divendres, 14 de febrer, a la tarda, les  alumnes i els alumnes de 3r d'ESO del nostre centre van anar al GEIEG de Palau a competir en un torneig de rugbi contra l'institut Santiago Sobrequés de Girona.
Les noies van competir en un torneig triangular amb dos equips en el qual es van veure molts bons placatges i un joc d'equip molt treballat.

Els nois, que competien amb tres equips, van fer grans partits on van predominar el contacte i els agrupaments.

En acabar els partits es va fer el tercer temps, moment en què tots els equips comparteixen menjar i beure i poden parlar de com han anat els partits.

Cap a les 19:00h vam arribar a Celrà.

Felicitem a totes les noies i els nois que van venir, van fer grans  partits! 


Professors i professores d'educació física de l'institut

dilluns, 17 de febrer del 2014

DIADA DE L'INSTITUT DE CELRÀ, UN LLOC BO


Com cada 28 de gener, a l’institut de Celrà es va celebrar la diada de l’institut, un dia on es deixa de banda la rutina escolar i es fan diversos tallers i una cloenda al final de la jornada.
Els tallers van ser molt diversos, perquè tothom pogués trobar una activitat del seu gust, per exemple: “fabriquem paper”, “receptes emocionals”, “juguem?”,... A més a més, aquest any s’han inclòs a tots els cursos tallers de relaxació i d’expressió d’emocions mitjançant la música i el dibuix.

A l’acte de cloenda, el director va fer un discurs relacionat amb el lema d’aquest any “L’institut de Celrà, un lloc bo”. També és va fer una demostració del taller de rap de l’institut, es va ensenyar un lipdup que havia fet un grup d’alumnes i, per acabar la diada, es va fer una batucada a càrrec dels Taxeks Celrà.


Podeu veure una selecció de dibuixos que es van fer en el taller, i també l’actuació dels Taxeks. Més endavant penjarem fotografies dels diversos tallers.

Teresa Ferrés  3r d'ESO






dijous, 13 de febrer del 2014

ENTREVISTA A EN "QUIM MASFERRER"!

Dins les pràctiques de llengua oral de 4t d'ESO, treballant l'entrevista, l'Oriol Pla i l'Oriol Serra han muntat aquesta activitat, a TV Oriol.
No us la perdeu!


dimecres, 12 de febrer del 2014

PREINSCRIPCIÓ 2014-2015

El període de preinscripció és:


ESO  -  de l'11 al 21 de març

BATXILLERAT  -  del 13 al 23 de maig

dimarts, 11 de febrer del 2014

NO ET FUMIS LA SALUT!

Eulàlia Romera, de la Fundació Oncolliga de Girona ha explicat avui a tots els cursos de segon d'ESO els perills del tabac, dins el programa de prevenció de consum de tabac entre els joves.


Aquí podreu veure les fotografies senceres.

INTERNET SEGURA

Trobareu un nou enllaç a la dreta de la `pàgina de l'institut, INTERNET SEGURA, que vol ser un servei de referència per a qualsevol consulta o dubte que tingueu sobre l'ús correcte i segur d'internet. També hi trobareu recursos web, jocs, vídeos..., i un telèfon per poder resoldre dubtes o problemes diversos de manera directa.

Aquesta és la presentació de la pàgina:

Des del Centre Internet Segura, depenent del Safer Internet Programme de la Comissió Europea, podem ajudar-te a resoldre dels possibles conflictes o problemes que et sorgeixin mentre uses Internet, ja sigui des del teu ordinador com des d'un mòbil smartphone o tauleta. El nostre objectiu és aconseguir que usis les tecnologies de la forma més satisfactòria possible per tu, pel que t'oferim des d'una línia d'ajuda directa (Helpline), professional i gratuïta, fins a recomanacions sobre l'ús segur de les diferents eines, passant per la possibilitat de participar amb companys del teu centre en les nostres activitats.




dilluns, 10 de febrer del 2014

PRESENTACIÓ DE LA COOPERATIVA KOOPDEMÀ

Divendres passat, 7 de febrer, la cooperativa Koopdemà va fer la seva presentació en públic. 

Durant el primer pati, a l’aula d’audiovisuals, van presentar  la cooperativa, els nous productes que vendran i els serveis que s’han proposat fer aquest curs.  

A  la mesa hi havia la presidenta, la secretària i la tresorera, acompanyades d’alguns membres de cada departament de la cooperativa. Els convidats,  només entrar, varen rebre un “flayer” informatiu  de la cooperativa.  

Al final, la cooperativa va convidar els assistents a un petit tastet amb els productes que ofereixen aquesta temporada. 

Al fons de la sala van muntar una petita parada amb alguns dels productes o materials: ametlles garapinyades, nous , melmelades ecològiques, fruits secs banyats amb xocolata, oli de l’Empordà i gelea de cirera d’arboç . També hi havia un apartat amb els productes fets pel projecte empresa: capses decorades, piruletes artesanes i llibretes.


El 25% dels beneficis de Koopdemà seran per a l’institut de Kounkané (Senegal), amb el qual els alumnes de 3r estan tenint una relació per correu.





divendres, 7 de febrer del 2014

LES TRES GRÀCIES

El dia 30 de gener, l'alumnat d'Història de l'Art de segon de batxillerat va gaudir d'una classe diferent. El doctor Joan Bosch, professor especialista en Barroc de la Universitat de Girona, els va adreçar una lliçó sobre Rubens i la seva obra "Les tres gràcies", obligatòria en el programa de les PAU.

Aquesta activitat és la primera en el nostre centre d'un projecte de col·laboració entre el departament d'Art de la UdG i els instituts de les nostres comarques.




dimarts, 4 de febrer del 2014

CELEBRACIÓ DE LA DIADA DE L'INSTITUT




(Ben aviat publicarem un reportatge sobre la Diada)

QUÈ ÉS EL BULLYING?


Fa uns dies, els alumnes de 2n d’ESO van participar en un taller per entendre què és el bullying i com es pot evitar. Els monitors d’aquesta activitat , en Marc i la Laura,  varen reunir tots els alumnes fent una rotllana i cada un d’ells deia què  pensava que era.

Un cop van tenir un concepte clar de què és el bullying, els monitors els van explicar una història en la qual un ninot desmuntable n’era el protagonista. Aquest personatge es deia  Juul i era un noi que rebia crítiques diverses per part dels seus amics i companys de classe, i l’afectaven molt, així que va decidir  treure’s totes les parts del cos que no agradaven als altres,  fins a quedar-ne només el  cap.


Aquesta tràgica història era tan sols una metàfora perquè, així, els alumnes entenguessin el mal que es pot arribar a fer essent cruel amb les altres persones.

(Alumnes curs redacció de 3r)

*Podeu veure les fotos clicant aquí.