divendres, 28 de novembre del 2014

TALLER DE JUULS / TUTORIA

Aquesta setmana i la que ve, s'està fent un taller a tot 1r i 2n d'ESO (per a 2n es tracta d'una continuació del taller del curs passat) per entendre què és el bullying i com es pot evitar. Els monitors d’aquesta activitat , la Laura i en Marc, estan fent sessió per a cada un dels cinc cursos de primer i segon.

Un cop els alumnes tenen un concepte clar de què són les agressions i l'assetjament, els monitors els van explicar una història amb un ninot de protagonista, JUULS, que representa un nen que rep crítiques diverses per part dels seus amics i companys de classe.

Aquesta història tan tràgica és tan sols una metàfora perquè, així, els alumnes puguin entendre el mal que es pot arribar a fer essent cruel amb les altres persones.

Tot seguit, cada classe elabora un mural on s'indiquen les accions d'aquesta mena que se solen fer, i que sovint no es veuen com a agressions. Cada classe ha escull per consens quines d'aquestes accions evitarien sempre.

Equip de redacció de 3r


RESULTATS DE LES ELECCIONS DEL CONSELL ESCOLAR

Aquests són els resultats de les votacions al consell escolar:

Alumnat:
  • Tomàs Banyeres Bosch
  • Júlia Fernández i Roig
  • Mar Pou Brugué

Professorat:
  •  Eugènia Cros Olivet
  •  Rosa Galí Brugada
  •  Neus Masergas Caballeria

Pares/Mares:
  •  Joaquim Paredes i Baulida

Personal d'administració i serveis (PAS) i personal d’atenció educativa (PAE):
  •  Montserrat  Bosch i Palau
Equip de redacció de 3r

dilluns, 24 de novembre del 2014

PRESENTACIÓ ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR

Divendres els alumnes candidats al consell escolar es van presentar a tot l'alumnat. 
La votació és demà. 

divendres, 21 de novembre del 2014

EL DRET DE VOT DE LES DONES

El 19 de novembre de l'any 1933 les dones van poder votar per primera vegada a Espanya en unes eleccions generals gràcies a la intervenció de Clara Campoamor, parlamentària a la Segona República. El dret a votar de les dones s'havia aprovat el dia 1 d'octubre de 1931.
Podeu llegir un complet reportatge sobre aquesta efemèride al nostre bloc COEDUCANT.



XERRADES DE CIÈNCIES PER A1r i 2n DE BATXILLERAT / SETMANA DE LA CIÈNCIA

Aquesta setmana s'ha celebrat la 19a SETMANA DE LA CIÈNCIA, i al nostre institut hem programat diversos actes, com heu anat veient en aquest bloc, o bé presentats per alumnes o bé per científics de renom.

S'han realitzat dues xerrades per a 1r i 2n de batxillerat de ciències.

La primera, el dia 18, amb el títol de Comunicacions ionosfèriques a l'Antàrtida, a càrrec de la Doctora Rosa Ma Alsina Pagès, que és enginyera en Telecomunicació i Electrònica i professora del departament d'Enginyeria de la Salle a la Universitat Ramon Llull. La doctora Alsina forma part del Grup de Recerca en Electrònica i Comunicacions de la URL, i publica habitualment en diverses revistes científiques.

En la xerrada va explicar que les comunicacions amb l’Antàrtida són un repte per a tot enginyer de telecomunicació. Va explicar que l'objectiu de treball del projecte en què participa és l’adquisició de les dades meteorològiques de la base espanyola Juan Carlos I mitjançant un enllaç ionosfèric de 12.700km (Continueu llegint)


El dia 19 el Doctor Joan San Molina va fer la segona xerrada Y- Cr@nium. Disseny i construcció del crani humà. Aplicacions pràctiques. El professor San és Doctor en Medicina per la Universitat de Barcelona i Neurocirurgià. Actualment és professor titular de Ciències Mèdiques de la Universitat de Girona, en el departament d’Anatomia i Embriologia Humana. Ha estat professor també en el Màster de Neuropsicologia Clínica de la Universitat de Barcelona. Forma part del Grup de Recerca D'anatomia Clínica, Embriologia, Neurociència i Oncologia Molecular (Neoma).

El projecte que duu a terme San Molina a Neoma s'ha focalitzat a desenvolupar un crani 3D que es comporti exactament igual que un crani real i així poder predir l'efecte de l'impacte sobre la superfície del crani. El resultat d'aquesta investigació ha estat Y-Cr@nium, un disseny geomètric 3D del crani humà, format per 22 peces, que ens permet disposar d'un model biomecànic per a poder dissenyar i desenvolupar pròtesis a mida per al crani i equips protectors. (Continueu llegint)

dijous, 20 de novembre del 2014

LA PARET DE LA CIÈNCIA / SETMANA DE LA CIÈNCIA

A vegades no sabem com expressar-nos, o ens costa explicar-nos. A vegades la nostra ment es queda en blanc, i oblidem les coses tan interessants que tenim per explicar.  

En l'optativa de La paret de la ciència de 3r es dediquen a explicar notícies científiques, però amb l'ajuda de murals fets a l'aula, amb retalls d'imatges o dibuixos.

Quan han realitzat tot el mural, ens expliquen la notícia buscada. Els alumnes de l'Equip de redacció de 3r els hem filmat.

RECORDS DELS 12 ANYS

Alguns alumnes de primer van demanar a familiars seus més grans de 50 anys que els expliquessin records de quan tenien dotze any. Us presentem una mostra dels records que van recollir.


dimecres, 19 de novembre del 2014

XERRADA DIRECTORA GENERAL HIPRA S.A.


FEMCAT és una fundació formada per empresaris i empresàries, directius i directives de Catalunya. El PROGRAMA ESCOLA I EMPRESA es va inicar l'any 2010, amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament de la Generalitat. Es tracta d'un diàleg d'una hora entre estudiants i una persona directiva de primer nivell d'una empresa catalana o implantada a Catalunya.

Dimarts va visitar l'institut Maria del Mar Nogareda, directora general de l'empresa HIPRA S.A. Aquesta companyia es dedica a la recerca, producció i comercialització de productes per a la salut animal. 

La xerrada va anar dirigida als alumnes de primer de batxillerat de la matèria d'Economia de l'empresa, que van seguir amb molt d'interès les seves explicacions i opinions, i van poder debatre amb ella sobre les habilitats que ha de tenir una persona emprenedora.


PETITS GRANS CIENTÍFICS / SETMANA DE LA CIÈNCIA

Avui, durant el segon pati, els alumnes de tercer que fan l'optativa de Petites investigacions han realitzat diversos experiments sobre la pressió atmosfèrica, la densitat... Tot això per commemorar la setmana de la ciència i per demostrar meravelles naturals.

Si cliqueu AQUÍ podreu veure els experiments realitzats.
Equip de redacció de 3r

dimarts, 18 de novembre del 2014

ASSEMBLEA GENERAL DE L'AMPA


Convocatòria d'assemblea general de l'AMPA 
 24 de novembre

Cliqueu aquí per llegir la convocatòria

dilluns, 17 de novembre del 2014

CONVOCATÒRIA VOTACIONS CONSELL ESCOLAR

DIA 25 DE NOVEMBRE


Alumnat: de 12.55h a 14.45h, al vestíbul de l'institut

Pares i mares: de les 12.00h a les 19.30h, a la secretaria de l'institut


*Trobareu la informació de les candidatures i del procés de votació clicant a ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR (columna de la dreta del bloc).

divendres, 14 de novembre del 2014

L'HEMEROTECA DE L'INSTITUT, UNA MIRADA AL PASSAT

Els alumnes i les alumnes que treballem a l'equip de redacció estem dedicant una part de les hores de classe d'optativa Coses que passen a l'institut a aplegar totes les notícies sobre el nostre centre que al llarg del temps s'han publicat a diaris com  El Punt, La Vanguardia, el Diari de Girona, Ara, etc.

Volem reunir tots els esdeveniments importants perquè formen part de la nostra història, i aquesta història no s'ha de perdre.

Al llarg del curs anirem publicant reculls, tot i que és un projecte obert en el qual anem treballant. Podeu consultar l'estat actual del recull clicant a HEMEROTECA (enllaç a la columna de la dreta del bloc)

Equip de redacció de 3r

VISITA A LA DRAGA 2014

Com cada any, els alumnes de 1r van anar d'excursió a la Draga de Banyoles. Allà veieren els jaciments d'un poblat neolític, i feren activitats dinàmiques, com el llançament de javelina, fer ceràmica, moldre farina i fer estris per treballar. Tot relacionat amb l'època neolítica. Els monitors els explicaren com vivia la gent en aquella època, i els ensenyaren com es feia foc de manera rudimentària. Els alumnes varen gaudir molt de l'experiència.



Si voleu veure més imatges de la visita cliqueu aquí.

                                            Equip de redacció de 3r d'ESO

divendres, 7 de novembre del 2014

EMBOLIQUEM LA LLIBERTAT DE COLOR GROC!

Com una gran part de catalans i catalanes, els alumnes d'aquest centre també hem volgut reflectir el nostre desig de ser lliures i poder decidir. Per això, unes alumnes de 3r van tenir la idea d'embolicar els arbres de davant de l'institut, que són visibles per a la gent que passeja per fora. Primer ho van proposar a direcció i en ser aprovat, ho van dur a terme.
Els plàstics grocs llueixen a la façana principal, però solament hi seran fins aquest divendres, ja que aquest diumenge el nostre institut serà el centre de votació de Celrà, i no es pot influir en els votants.
Equip de redacció de 3r

dilluns, 3 de novembre del 2014

CONVOCATÒRIA D'ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR

Josep Vila Boix, director de l'institut de Celrà, convoca les eleccions al consell escolar als diversos sectors de la comunitat escolar.


Anireu trobant els documents referents a les eleccions a la icona del lateral  ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR.