dimarts, 18 de setembre de 2012

LLIÇÓ INAUGURAL DEL CURS 2012-2013

Com cada any, l'Institut de Celrà obre el nou curs amb una lliçó inaugural en la qual una persona convidada fa una xerrada sobre el tema al qual va dedicat l'any acadèmic (tema que es tracta de manera transversal en totes les àrees i en tots els cursos i al qual dediquem un dia especial del mes de gener que en diem "La Diada de l'Institut"). Aquest curs, el dedicarem a la paraula, entesa tant des del seu vessant lingüístic, expressiu i comunicatiu, com des del vessant ètic de ser persones de paraula, és a dir, compromeses i responsables. El lema que guiarà la idea del poder i valor de la paraula és "Emparaulem-nos".

Aquest any, hem convidat tres ponents, òbviament, tots tres relacionats amb aquest lema. Per als alumnes de 1r cicle de l'ESO, ha parlat l'escriptora de literatura infantil i juvenil Dolors Garcia i Cornellà, que ha titulat la seva la lliçó com "La mar de paraules".
Dolors Garcia en un moment de la seva lliçó

El llibreter, activista cultural i col·laborador de premsa Guillem Terribas ha adreçat la seva lliçó "Ens queda la paraula" als alumnes de 2n cicle de l'ESO.
 El director presentant en Guillem Terribas

En darrer lloc, el conegut poeta i Premi Nacional de Literatura d'enguany Enric Casasses ha preferit triar un camí més personal: un recital poètic sobre la paraula dels poetes dirigit als alumnes de Batxillerat.

 El poeta recitant poemes

Els tres convidats, cadascun en el seu estil i adaptant-se al seu públic, han impartit una gran lliçó i han agradat molt. Des d'aquí els volem expressar el nostre agraïment més sincer i cordial.