dimecres, 2 d’octubre de 2013

INAUGURACIÓ DEL CURS ESCOLAR 2013-2014


El dia 16 de setembre es va celebrar la inauguració del curs escolar al nostre institut amb dues lliçons inaugurals, una per a l’alumnat d’ESO i l’altra per a l’alumnat de Batxillerat. El director de l’institut, Josep Vila, va donar a conèixer el lema del centre per a aquest curs:L’INSTITUT DE CELRÀ, UN LLOC BOUn lloc bo per a què? Les respostes a aquesta pregunta seran els objectius que tractarem d’assolir al llarg del curs escolar (un lloc bo per a la convivència, per a la tranquil·litat, per a les bones relacions, per a un bon aprenentatge…).
El doctor en Pedagogia, Ramon Casadevall Busquet , va ser qui va pronunciar la conferència per a l’alumnat d’ESO, primer per a 1r i 2n i després per a 3r i 4t. Va fer incidència en el lema de l’institut. Tothom hauria de reflexionar durant 30 segons al dia per fer-se una pregunta: què faig jo perquè tothom estigui millor a l’institut?


Va insistir que a cada alumne/a li cal assumir la seva responsabilitat: s’ha de saber escoltar amb atenció, a fi de percebre, per poder evocar el que s’ha après, s’ha d’estar en silenci, a fi de poder planificar i organitzar la feina.

També va explicar que a tothom li fa mandra fer els deures, però que cal que ho convertim en una rutina, que ens preguntem què volem i si ho volem fer. I haurem d’estar segurs que ho farem bé.


Pere Saurina Claveguera, que és enginyer industrial i va estudiar també a ESADE, va pronunciar  la lliçó inaugural per a l’alumnat de Batxillerat.

Fa poc temps va realitzar, amb un bon equip, un projecte emprenedor, We watch the match, que ofereix, a través d’Internet i de mòbils apps, la possibilitat de trobar un local per poder veure partits de futbol de tot el món en qualsevol lloc del món.Pere Saurina va començar la seva conferència fent una repassada de la seva trajectòria professional i personal, de manera molt amena, amb anècdotes sobre la universitat, el Barça, Silicon Valley... Va explicar als nois i noies de batxillerat que és molt important tenir idees emprenedores, i que a vegades es poden iniciar projectes sense gaires diners. També va comentar d’on havia sorgit la idea del projecte We watch the match: un grup d’amics eren a Nova York i no van poder veure enlloc un partit Barça-Madrid!Informacions relacionades amb els conferenciants:
.En aquest article, Ramon Casadevall explica què vol dir ser pedagog i educador:   El pedagog: qui és, què fa, en què es competent  )
.Pere Saurina explica el seu projecte en aquest vídeo: http://vimeo.com/30866116