dilluns, 31 de març del 2014

CAMINANT PER LA VIA ANNIA (4t d'ESO)

Ante diem quintum kalendas apriles (és a dir, divendres, 28 de març), els alumnes de l'assignatura optativa de Llatí de 4t d'ESO van participar en la IV Trobada d'alumnes de llatí de les comarques gironines, organitzada pel Seminari de Clàssiques de l'ICE de la UdG.

Enguany s'ha fet un recorregut a peu de set quilòmetres i mig per la Via Annia, una via romana secundària de la Via Augusta, molt ben conservada, que va de Santa Pau de Segúries a Sant Salvador de Bianya. Al llarg del recorregut van poder observar diferents elements constructius d'una via romana: plataformes de gir, mil·liaris, restes de mansiones i molt de pavimentum "trencacames".

Van participar en aquesta trobada quinze instituts de les comarques gironines, uns 350 alumnes. Després de la caminada, a la casa de colònies la Coromina, es va compartir un prandium (dinar romà) amb diferents plats elaborats pels mateixos alumnes. Hi havia garum, moretum, mulsum, ova cum mele, etc.

Tothom duia una samarreta commemorativa, amb un dibuix extret del vas de Vicarel·lo.

S'ha creat un bloc, Latini Discipuli in Via Annia, per compartir fotos d'aquesta activitat i per poder participar en un concurs.
Podeu llegir la notícia al Punt Avui