dimecres, 28 de gener de 2015

LA FESTA MAJOR DE L'INSTITUT

Ahir, dimarts, 27 de gener, a l'institut de Celrà vam celebrar la Diada de l’Institut. Les activitats van començar a dos quarts i cinc de dotze. Durant una hora, tots els cursos d'ESO van fer un joc de taula relacionat amb el lema del curs, Obrint camins. En aquest reportatge informarem de cadascun dels tallers que es van fer després. Tractarem els diferents tallers separats per cursos. En el primer apartat, els de primer i segon d'ESO; en el següent, els de tercer i quart.

A primer i segon d'ESO, es varen fer 14 tallers. Hi havien de participar 225 alumnes, però no hi va venir tothom. Cada taller tenia un nombre diferent d'alumnes. 
(*Anirem informant dels tallers en diversos articles al bloc)


TALLERS DE PRIMER I SEGON D'ESO

Beuratge. Hi van participar 14 alumnes. Buscaven el beuratge adequat per encetar un nou camí o per resoldre un disgust amorós. 

Els camins de l'art. Hi van participar 11 alumnes. En el taller buscaven paraules, frases, poemes o cançons que suggerissin un quadre.Cup Cakes. En el taller hi van participar 9 alumnes. Consistia a aprendre a fer aquests pastissos de la rebosteria moderna.
Zona jove del Ter. En Jordi i la Mariona van organitzar alguns jocs relacionats amb el lema. Hi havia apuntats 19 alumnes. 
TALLERS DE TERCER I QUART D'ESO

A tercer i quart  d'ESO, es varen fer 15 tallers. Hi havien de participar 209 alumnes, però no va venir tothom. Van fallar alguns alumnes, sobretot de quart. Com passava a primer i segon, cada taller tenia un nombre diferent d'alumnes. N'anirem informant d'alguns.


Flamenc. Hi havien de participar 8 alumnes. Havien d'aprendre a picar de peus, tots els alumnes van portar unes sabates amb sola i/o taló. Els nostres reporters van entrevistar l'Oriol Martinez i la Gal·la Fernàndez, tots dos van dir que els agradava perquè aprenien una nova forma de ballar.

Cuina. Pasta fresca. Consistia a fer pasta de diferents colors. En el moment de tancar aquest reportatge, encara no sabíem si van poder compondre una petita instal·lació relacionada amb el lema del curs. Cada participant es va endur la pasta a casa seva. En total hi havien de participar 11 alumnes. La Deysi Cruz, de 4C, va dir-nos que li havia agradat participar al taller perquè havia après a fer pasta.
Canvi de mà - Fira d'intercanvi. El taller consistia a intercanviar objectesels que havien portat diferents professors i alumnes de l'institut. Es van intercanviar 14 objectes i es van fer més de 7 euros. Vam poder parlar amb l'Ainoa Galí, que ens va dir que li havia agradat el taller perquè havia pogut col·laborar amb els companys.

Reporters.  Érem 7 persones: Carlota Cuadros, Yosra Krini, Txell Brunsó, Maria Vila, Martí Sala, Alba Bellido i Oriol Martín. Ens va agradar molt perquè va ser entretingut, perquè vam aprendre i perquè vam poder fer fotos, fer entrevistes i volar per l'institut. Vam elaborar aquest reportatge


Totes les fotos juntes: