dijous, 7 d’abril del 2016

MOSTRA DE BOOKTRAILERS D'ALUMNES DE 2n D'ESO

Us presentem una mostra de booktrailers, o tràilers de llibre, fets per alumnes de 2n d'ESO. A classe van llegir Les cartes d'Hèrcules Poirot, de Jaume Fuster, durant un parell de mesos del primer trimestre. Després, tothom va aprendre a fer un booktrailer. 

En un booktrailer s'ha de dir estrictament allò que és necessari, sense explicar gaire l'argument, però donant prou informació com per fer venir ganes de llegir el llibre. S'han de fer servir fotografies, música i sons amb llicència Creative Commons o lliures, Cada grup d'alumnes va poder ser molt creatiu.

Es van realitzar els booktrailers en cinc sessions de classe, i alguns grups el van acabar a casa. La primera sessió va ser per donar indicacions de què era un booktrailer i de com es feia, també per fer una primera redacció de les frases. Les altres quatre es van dedicar a realitzar-lo: guió o storyboard, cerca d'imatges i sons, muntatge...

Podien realitzar-lo amb algun programa de vídeo (bàsicament WMM) o amb un power point. Van caldre algunes explicacions sobre el muntatge de vídeos, però la intuïció adolescent va fer possible que no calgués dedicar-hi gaire temps. 

    

   
Si accediu al VIMEO de l'institut, en podreu veure més