dilluns, 13 de novembre del 2017

LA SETMANA DE LA CIÈNCIA

La setmana del 15 de novembre que és Sant Albert, el patró dels científics, tornarem a  celebrar la setmana de la ciència a l'Institut de Celrà i tenim un programa força complet per acostar i fer gaudir de la ciència a molts alumnes de tots els cursos:

- 1r d'ESO: igual que l'any passat, el dimarts 14, a l'hora de tutoria i per grups classe, veuran una roda de sis experiments duts a terme pels alumnes de 4t de Física i Química. 

- 2n d'ESO: el dijous 16 faran un taller d'astronomia a dins d'un planetari inflable que es muntarà a primera hora al gimnàs de l'institut i on aniran passant totes les classes al llarg del matí.

- 3r d'ESO: dins la matèria de Física i Química faran una fira d'experiments. Per petits grups han de preparar un experiment, dur-lo a terme i saber explicar el fonament científic del mateix. Esperem que s'engresquin i, si surten bones idees, segurament en sentireu a parlar més endavant!

- 4t d'ESO de Física i Química: tal com hem dit abans, els alumnes són els que preparen i realitzen els experiments per als de 1r d'ESO.

- 1r i 2n de batxillerat de ciències: el dimarts 14 a l'hora de tutoria assistiran a la xerrada emmarcada dins el cicle La ciència en primera persona; és un  programa en què el nostre institut participa cada any. 
Aquesta vegada vindrà en Josep Calbó, doctor en física, que ens acostarà a la seva recerca en la climatologia de la nuvolositat i la insolació.

- 2n de batxillerat: els alumnes de física el dimecres 15 aniran a visitar el sincrotró Alba a Cerdanyola del Vallès.

Esperem que us agradi el que us hem preparat. 


Bona setmana de la ciència a tothom!!!