dijous, 1 de desembre del 2016

SORTIDA DE 1R D'ESO A LA DRAGA DE BANYOLES

Aquest mes de novembre tots els cursos de primer d'ESO han anat al parc de la Draga de Banyoles en una sortida organitzada pel departament de Socials.

La Draga és un assentament del neolític antic (5300-5100 aC) que es va establir a la vora oriental de l'Estany de Banyoles. Allí van construir grans cabanes rectangulars de roure, amb les seves palissades, focs culinaris i fosses de residus. La seva excavació en ha fornit de milers d'objectes del neolític (vasos ceràmics, eines d'os, de sílex tallat o de pedra polida) d'entre els quals destaquen els fabricats en fusta (falçs, aixes, pals cavadors, recipients, cullerots, pintes, arcs i sagetes). Aquests darrers objectes són únics a la Península Ibèrica i s'han conservat gràcies a l'ambient anaeròbic (manca d'oxigen) en què  van romandre des de finals del VI mil·lenni aC.

Des de l'any 2000 compta amb un parc arqueològic proveït de tres cabanes neolítiques, a més de bungalous i coberts per atendre les visites escolars o turístiques. Tot els materials arqueològics de la Draga són al Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles. 

Podreu veure la galeria de fotos de la sortida clicant sobre la imatge.