divendres, 29 de novembre del 2013

JOVES EMPRENEDORES (LLAGURT)




Divendres passat, 22 de novembre, Glòria Salomó i Íngrid Rahola, les creadores de l’empresa Llagurt, van venir a l’institut de Celrà a fer una xerrada per explicar-nos com van emprendre el seu projecte. Van passar un vídeo de presentació explicant el procés i l’evolució de l’empresa. Quan van acabar l’explicació, els alumnes van fer preguntes.

El 2010, l’Íngrid va fer un viatge als Estats Units, va veure una parada de iogurt gelat que li va cridar l’atenció i, com que a molta gent li agradava, va trucar a la Glòria per dir-li que podrien provar de fer-ho, és a dir, que podrien crear una empresa d’elaboració i venda de iogurt. Van deixar la feina que tenien fixa, perquè deien que no les omplia, i van crear l’empresa de iogurt.
Els productes que fan servir són autòctons: la llet amb què fan el iogurt és 100% de vaca, la fruita natural, la compren elles mateixes, i també fan la melmelada. Tot és natural.

La primera botiga que van obrir va ser la de la Rambla, l’octubre de 2010. Actualment tenen 22 botigues, 17 franquiciades i 5 de seves. No volen portar el producte fora de Catalunya, tot i que moltes empreses de diversos països europeus els han fet propostes, perquè diuen que si ho fessin seria molt difícil mantenir la qualitat del producte. Moltes empreses els han copiat la idea, però tot i que al principi es preocupaven, ara ja no hi donen tanta importància, perquè veuen que encara que hi hagi més empreses com les seves, segueixen venent molt.


(Sílvia Espinosa, Guillem Mas i Giorgiana Petre  (alumnes de 3r d’ESO) han redactat aquest article.)