dijous, 28 de novembre del 2013

LES COLADES DE LAVA DE SANT JOAN LES FONTS I DE CASTELLFOLLIT


Els cinc grups de 2n d’ESO han visitat les colades de lava de Sant Joan les Fonts i de Castellfollit.  El dia 21 hi van anar els grups C,D i E, i el dia 27 hi van anar els grups A i B (fotos més avall). Aquesta sortida és de Ciències Naturals.

Sant Joan les Fonts

A Sant Joan les Fonts hi ha tres colades de lava. Primer de tot van visitar la tercera colada, la que prové del volcà la Garrinada. Van anar seguint la colada des de Sant Joan en direcció a la Canya. Als cingles de Fontfreda van veure la pedrera de basalt, actualment sense explotació, per observar el basalt. Després van anar a la pedrera del Boscarró, on es poden veure els tres hàbits de solidificació de la colada: columnes prismàtiques, lenticulars i massius.

La segona colada és al riu, i també s’hi poden observar els tres hàbits de solidificació. Aquesta colada prové dels volcans de Batet.

L’origen de la primera colada és desconegut. No es pot veure la colada perquè és sota l’aigua del riu.


Castellfollit


Des del mig del poble van baixar fins al Fluvià per un camí ja preparat per fer el circuit. Van anar fent parades per observar la formació de la colada, erosionada pel Fluvià i el Toronell. Van explicar que s’han esllavissat alguns patis i balcons del poble per l’erosió.

Mireu quines cares de fred!